fbpx
Menu

Ostatnie artykuły

Ewidencjonowanie wejść i wyjść a obowiązek informacyjny
Podmioty, które weryfikują tożsamość oraz utrwalają dane osób wchodzących do budynku, są zobowiązane do spełnienia obowiązku informacyjnego wynikającego [...]
Prezes UODO przedstawia wskazówki dotyczące monitoringu wizyjnego i zaprasza do konsultacji
Nowe rozwiązania prawne dotyczące stosowania monitoringu wizyjnego wzbudziły u administratorów wiele wątpliwości interpretacyjnych i obawy o możliwość [...]
Nowe wytyczne w zakresie ochrony danych związanych ze stanem zdrowia
Nowe wytyczne Rady Europy w zakresie ochrony danych związanych ze stanem zdrowia Rada Europy 27 marca 2019 r. wydała, skierowany do 47 państw [...]
W oku kamery czyli monitoring wizyjny i RODO
– Monitoring jest jedną z najbardziej inwazyjnych form przetwarzania danych osobowych i powinien być stosowany jedynie w sytuacji, gdy nie istnieją inne, [...]
Szkolenie RODO – podstawowe zasady, obowiązki i prawa
Dzięki kursowi dowiesz się Jak krok po kroku zbudować system ochrony danych osobowych. Jak skutecznie i rzetelnie wywiązać się z powierzonych Tobie [...]
Audyt przygotowania do RODO
Centrum Szkoleniowe
RODO dotyczy każdej firmy, instytucji, JST.  Zadbaj o wdrożenie RODO (link) RODO dotyczy każdej firmy, instytucji, JST, która przetwarza dane osobowe [...]
RODO dotyczy każdej firmy, instytucji, JST.
RODO dotyczy każdej firmy, instytucji, JST, która przetwarza dane osobowe mieszkańców, członków stowarzyszeń,  klientów, kontrahentów oraz [...]
10 wskazówek, jak korzystać z praw gwarantowanych przez RODO.
Na podstawie doświadczeń z pierwszych 6 miesięcy stosowania RODO Urząd Ochrony Danych Osobowych przygotował 10 wskazówek, jak korzystać z praw [...]
Analiza i szacowanie ryzyka w RODO
Usługa polega przeprowadzeniu w Państwa organizacji audytu zgodności z RODO, tj. zweryfikowaniu czy dane osobowe w Państwa organizacji przetwarzane są [...]
Ochrona danych w sektorze publicznym
W polskim porządku prawnym wprowadzane przez RODO zasady ochrony danych osobowych doprecyzowuje nowa ustawa o ochronie danych osobowych z 10 maja 2018 r., [...]